top of page
Anchor 30

HUSORDENSREGLER 

 

§ 1. INNLEDENDE BESTEMMELSER

§ 2. RO I LEILIGHETEN

§ 3. PARKERING 

§ 4. UTEANLEGG 

§ 5. TERRASSENE 

§ 6. MARKTERRASSE OG GJERDER 

§ 7. OPPGANGER OG KORRIDORER 

§ 8. SØPPELSJAKTER 

§ 9. DYREHOLD 

§ 10. PARABOLANTENNER 

§ 11. SKADER PÃ… SAMEIETS EIENDOM 

§ 12. FORSIKRINGSSKADER 

§ 13. OPPVASK- OG VASKEMASKIN 

§ 14. HENVENDELSER TIL STYRET

 

 

 

 

HUSORDENSREGLER FOR VESTLISKRENTEN SAMEIE

 

 

§ 1. INNLEDENDE BESTEMMELSER

 

Sameierne plikter å følge bestemmelsene i ordensreglene og er også ansvarlig for at ordensreglene blir overholdt av den øvrige husstand, fremleietakere eller andre personer som er gitt adgang til leiligheten jfr. Husleieloven § 20 og § 22.Styret kan gi pålegg til den enkelte sameier om å følge opp eller utbedre forhold som er i strid med husordensreglene. Dersom sameieren ikke følger opp gitt pålegg ansees det som et brudd på vedtektene jfr. vedtektenes § 9.Sameierne blir erstatningspliktig for enhver skade som oppstår som følge av overtredelse av ordensreglene eller annen mangel på aktsomhet.Meldinger fra styret eller forretningsfører, ved oppslag eller brev/rundskriv gjelder som tillegg til husordensreglene.

 

§ 2. RO I LEILIGHETEN

 

Unødvendig støy er ikke tillatt på hverdager mellom kl. 2200 og 0700.På lørdager og dag før helligdag skal det være helgefred etter klokken 1700.På søndager og helligdager skal det være ro i leiligheten.Søppelsjaktene skal ikke benyttes mellom kl. 2200 og 0700.Som unødvendig støy regnes: banking, boring, høy musikk og lignende.Boring i murvegg med bormaskin er ikke tillatt på hverdager mellom kl.2000 og 0800.Unødvendig støy utover nevnte tidspunkter, bør varsles tilstøtende leiligheter. Høyttalere må innstilles slik at de ikke sjenerer naboen.TA HENSYN TIL DINE NABOER

 

§ 3. PARKERING

 

Parkering og kjøring med motordrevet kjøretøy på Sameiets gang- og grøntområder er forbudt, unntatt garasje og parkeringsplass. Overtredelse kan føre til borttauing av12kjøretøyet for eiers regning og risiko. Personer som krever unntak fra trafikkbestemmelsene, må kunne dokumentere dette ved parkering.Garasjeanlegget består av en låst del til bruk for sameierne og en ulåst del til bruk som gjestegarasje. Gjesteplassene er for besøkende og skal ikke benyttes av sameiets beboere. Det er kun anledning for gjester til beboere i Ragnhild Schibbyes vei 1 - 31 å benytte de avsatte og oppmerkede gjesteparkeringsplassene. Sameiere/beboere som benytter gjesteparkeringsplassene kan bli borttauet uten varsel.Sameiet er ikke ansvarlig for at sameiernes enerett til bruk av egen garasjeplass respekteres av andre. Misbruk av andre sameieres plasser vil føre til borttauing for misbrukers regning og risiko.Garasjeplassene skal kun brukes til hensetting av biler som er i jevnlig bruk. Garasjeplassene skal til enhver tid holdes rene og forsvarlige vedlikeholdt. Løsøregjenstander, skrot, søppel o. l. skal ikke hensettes på garasjeplassene. Det er ikke tillatt å bruke garasjeplassene til hensetting av uregistrerte biler, bilvrak eller lignende. Ved overtredelser kan styret gi pålegg om å utføre vedlikehold av plassen og/eller opprydding og fjerning av gjenstander. Dersom sameieren ikke etterkommer slikt pålegg innen en av styret fastsatt rimelig frist, kan styret fjerne gjenstandene for sameierens regning og ansvar.Garasjeplasser som ingen seksjonseiere har enerett til bruk av disponeres av styret.

 

§ 4. UTEANLEGG

 

Sameiet tar ekstra hensyn til barnas behov for lek og utfoldelse. Grøntarealene er bruksområder som barna disponerer fullt ut, forutsatt at det blir vernet om busker, trær eller annen beplantning. Fotball, spydkast og lignende voldsom lek skal foregå på sameiets idrettsplass.

 

§ 5. TERRASSENE

 

Tørking av tøy på terrassene skal foregå på en slik måte at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Risting/banking av tøy fra terrassene skal ikke forekomme. Teppebanking og lignende skal foregå på området mellom blokkene.Ved større snøfall skal terrassene ryddes for snø slik at en unngår vannskader på leiligheten under og bygningen forøvrig.Ved vanning av blomsterkasser må det påses at vann ikke renner ned på terrassen under. Spyling av terrassegulv eller gjenstander på terrassen må ikke forekomme på grunn av terrassenes konstruksjon (fare for vannskader er stor).13Til grilling på terrassen er det kun tillatt å benytte gass eller elektrisk grill.Grilling skal IKKE være til sjenanse for naboer.Beplantningen i terrassekassene skal ikke overstige en maksimal høyde på 1 meter og ikke bestå av trær og planter med store røtter som skader betongkassene.Planter/busker/parabolantenner eller lignende skal ikke plasseres slik at det hindrer muligheten for å komme over til naboterrassen og dermed en annen branncelle. I et HMS perspektiv må ikke denne muligheten sperres da dette er leilighetenes alternative rømningsvei ved brann dersom oppgangen ikke kan benyttes.Det er ikke tillatt å montere varmepumper eller andre innretninger som avgir støy eller kondens på terrassene da disse medfører skade på bygningen og unødig støy for naboer. Varmepumper avgir store mengder kondensvann som kan medføre vannskader og issprengning på bygningen.Det er ikke anledning til å oppbevare søppel, utrangerte hvitevarer eller lignende på terrasser eller markterrasser da dette er med på å gi et forsøplende inntrykk av vårt sameie.

 

§ 6. MARKTERRASSE OG GJERDER

 

Leiligheter med markterrasse må ikke foreta en oppfylling av masser som medfører at bakkenivå kommer på høyde med/eller over bygningens støpte grunnmur. En slik oppjustering av grunnen kan medføre at avløpsvann, når det er frost(tele) i bakken, kan trenge inn i bygningen og medføre skade blant annen på de innvendige bodene.Den enkelte sameier har anledning til å plante busker eller sette opp gjerde for avgrensning av sin markterrasse/uteareal. Et slikt gjerde skal ha en maksimal høyde på 75 cm og det skal jevnlig vedlikeholdes i form av overflatebehandling, oppretting og eventuelt utskifting av ødelagte materialer. Busker skal ikke ha en høyde over 2 meter og heller ikke en omkrets som brer seg utover slik at det er til hinder for gressklipping og annet vedlikehold av fellesarealet.

 

§ 7. OPPGANGER OG KORRIDORER

 

Kun barnevogner som er i daglig bruk er tillatt plassert i felles trapperom og gang. Det skal ikke stå flere vogner i dette området enn at krav til forsvarlig rømningsvei, jfr. brannforskriftene opprettholdes. Barnevogner som ikke er i daglig bruk til transport av barn, samt sykler, ski, kjelker og annet løsøre skal plasseres i egen leilighet, kjellerbod, terrasse eller utebod.Det er ikke anledning til å sette fra seg gjenstander i korridorene til bodene.14I et HMS perspektiv vil gjenstander som er til hinder for fremkommelighet/fri rømningsvei bli fjernet av vaktmester og kastet dersom de ikke er hentet av eier innen 14 dager.Det skal være ro og orden i trapperom og gang.Innleid rengjøringsfirma gjennomfører ukentlig renhold i oppgangene, Barnevogner og dørmatter skal fjernes fra oppgangen den dagen det vaskes.Utgangsdørene og kjellerdørene skal alltid være låst.

 

§ 8. SØPPELSJAKTER

 

Avfall skal behørig pakkes inn før det kastes i søppelsjaktene. Det må ikke kastes flytende, brennende eller lett antennelig avfall i sjaktene. Det er kun restavfall som kan kastes i søppelsjaktene.Lukene til søppelsjaktene skal være lukket for å redusere luktplager i oppgangen. Ventilasjonsviftene i sjaktene vil ikke fungere optimalt med utette luker.Gjenstander som ikke går inn i sjaktene må plasseres etter avtale med vaktmester eller bringes til en av gjenbruksstasjonene til Oslo kommune.

 

§ 9. DYREHOLD

 

Dyrehold er kun tillatt hvis man lufter dyret utenfor boligområdet og overholder bestemmelsene for båndtvang i Oslo kommune. Innenfor boligområdet skal hunder alltid være i bånd. Med utenfor boligområdet menes det området som ligger ned mot Tokeruddalen, nedenfor blokkene mot vest. Det skal alltid benyttes pose for å fjerne ekskrementer. Den som lufter dyret må ha kontroll over dette, derfor aksepteres det ikke at barn under 7 år lufter dyr alene. Dyrehold skal ikke være til plage og sjenansen for øvrige beboere, noe som blant annen medfører at dyr skal holdes unna sandkasser, lekeplasser og andre steder der barn leker.Det er ikke tillatt å drive oppdrett eller kennel i sameiet. Det å være dyreeier betyr at man i utgangspunktet eier dyret selv. Overtredelser av disse bestemmelser medfører at dyreholdet må opphøre innen de frister styret fastsetter.

 

§ 10. PARABOLANTENNER

 

Bruken av parabolantenner skal begrenses i størst mulig grad. Dersom en sameier har et spesielt behov for å sette opp en parabolantenne skal den plasseres på egen terrasse15og ingen deler av antennen skal være utenfor egen terrasse/bygningskropp. Antennen skal ha en farge som går mest mulig i ett med bakgrunnen.

 

§ 11. SKADER PÅ SAMEIETS EIENDOM

 

Når skader på sameiets eiendom eller eiendeler kan føres tilbake til en bestemt person, voksen eller barn, vil vedkommende bli stilt ansvarlig for skaden.

 

§ 12. FORSIKRINGSSKADER

 

Ved bygningsmessige skader i seksjonen(ene), som dekkes av sameiets huseierforsikring, skal seksjonseieren dekke egenandel til enhver tid, dersom vannskadene/skaden kan tilbakeføres til seksjonseierens installasjoner eller bruk av disse.

 

§ 13. OPPVASK- OG VASKEMASKIN

 

Maskinene må brukes med omtanke og ikke etter kl. 22 00, så vel for å hindre vannskade, som av hensyn til naboene som kan sjeneres av støyen. Tilførsels- og utløpsslanger må jevnlig kontrolleres og skiftes ut etter forskriftene. Leiligheten skal ikke forlates så lenge maskinen(e) er i gang, slik at eventuelle vannlekkasjer kan oppdages før skade oppstår.Automatiske stoppventiler anbefales montert.

 

§ 14. HENVENDELSER TIL STYRET

 

Alle henvendelser til styret skal foregå skriftlig.Anonyme henvendelser behandles ikke.

 

 

 

Anchor 31
Anchor 32
Anchor 33
Anchor 34
Anchor 35
Anchor 36
Anchor 37
Anchor 38
Anchor 39
Anchor 40
Anchor 41
Anchor 42
Anchor 43
Anchor 44
bottom of page